Zöld Otthon lakáshitel – Nyíregyháza vonatkozásában

Zöld Otthon lakáshitel – Nyíregyháza vonatkozásában

Túl vagyunk „a hazai hiteltörténelem alighanem legkedvezőbb lakossági felhasználású hitel konstrukciójának” (ezekkel a szavakkal aposztrofálta a penzcentrum.hu a hitelt) premierjén. Konkrétan megvolt az első hónapja az energiatakarékos új építésű lakás vásárlására, építésére fordítható jelzáloghitelnek, amikor élesben szembesülhettek a pénzintézetek a termék kelendőségével.

 

Szerintem senkit nem lepek meg, ha megosztok néhány, a médiában megjelenő mondatot a zöld hitelt színre lépésével kapcsolatosan:

  •         „Kapkodnak az új zöldhitel után az élelmes magyarok…” (penzcentrum.hu)

  •         „Népszerű a zöld hitel…” (origo.hu)

  • “Hatalmas a kereslet a zöld hitelre…” (index.hu)

 

…és akkor jön a kontraszt …a mi kis szeretett városunk helyzete.

Nyíregyházán jellemzően minimális számú zöld hitel került folyósításra. Sajnos felhatalmazást nem kaptam, hogy neveket és bankokat említsek, így kénytelenek vagytok elhinni, amit állítok.:-))

Jelenleg banki adatok alapján a rendelkezésre álló 200 milliárd forint 10%-a talált már gazdára az első hónapban és a Bankmonitor szakértői szerint jövő nyárra el is fog fogyni a rendelkezésre álló összeg.

 

Mondanám és szeretném, ha nyíregyházi vásárlók egyre nagyobb számban „beszállnának a buliba”, de van egy eddig nem említett szűk keresztmetszete a mateknak. Konkrétan az, hogy nincsen zöld hitelre alkalmas fejlesztés Nyíregyházán! …na jó ez a kijelentés egy kicsit hatásvadász volt! Elnézést!:-))

Így jobban hangzik: Jelenlegi tudásom és információim alapján nagyon kevés projekt tudja a zöld hitel követelményeinek megfelelő paramétereket Nyíregyházán. A fehér hollók közül az egyik Oroson a Tujafa Lakópark.

 

Ez a „projektszegény” tendencia, amúgy nem csak a megyénkre és városunkra jellemző. Banki információk szerint, országosan 5 hitel igénylőből csak 3 talál olyan fejlesztést, ami zöld hitel kompatibilis.

 

Szeretném a segítségedet kéni és amennyiben tudomásod van róla, hogy városunkban zöld hitelre megvásárolható fejlesztés található az említett lakóparkon kívül, kérlek oszd meg, hátha tudunk segíteni valakinek az olvasók között! Előre is köszönöm

Amennyiben érdekesnek találtad a bejegyzést, ezekről a Facebook oldalakról sem akarsz lemaradni!

Horváth Géza szakértői Facebook oldal
Nyíregyházi ingatlantulajdonosok Facebook csoport

Ha figyelemfelkeltőnek találtad a cikket és úgy gondolod, hogy másoknak is hasznára lehet itt megoszthatod! 

Hozzászólok