Ingatlantulajdonosok – a megoldás a kezetekben van!

Ingatlantulajdonosok – a megoldás a kezetekben van!

Ez sokaknak nem fog tetszeni …és biztosan nem most fogok újabb barátokat szerezni!

Nem ezzel az írással fogom belopni többek szívébe magam, de remélem, aki végig olvassa a bejegyzésem elfogadja, e mellett megérti a konklúziót és hogy miért született ez az írás.

 

Az ingatlanközvetítési szakmának a közvélemény szemében igen negatív a megítélése. Nem tisztem véleményezni, hogy mennyi az igazságtartalom ezen elutasító magatartás mögött. Természetesen nekem is megvan a saját véleményem erről az állapotról …de arról talán egy másik alkalommal írok.

 

Most a tulajdonosi felelősségről szeretnék szót ejteni! Ez egy méltatlanul nem ismert és nem tárgyalt jelenség. Az én egyik vesszőparipám!

…de miről is van szó? A minap találtam egy lakáshirdetést, amihez 31 db (!) hirdetés csatlakozott! Tehát 31 hirdetés volt feltöltve az eladó ingatlanról?! Egyrészt ez számomra teljesen érthetetlen és megmagyarázhatatlan …másrészt az igazi „mire gondolt a költő” kategória …vagyis mire gondolt az eladó? (Az ingatlan konkrét hirdetését/hirdetéseit nem szeretném megmutatni, mert nem az a célom, hogy nevetségessé tegyek bárkit is.) … és ez még a kisebbik rossz dolog, hogy ilyen értelmetlen számú „ingatlanközvetítőt” bízott meg a tulajdonos. A nagyobb problémám, hogy hagyja, hogy feltehetően élete legnagyobb értékű vagyontárgyát ilyen minőségben láthassák a potenciális érdeklődők.

…és akkor itt mutatok is néhány példát, hogy mire gondolok!

Minden egyes képet különböző iroda és értékesítő készítette. Elkeserítő!

 … viszont, hogy feldobjam a saját siralmas hangulatomat a képek láttán, arról az egyik „ingatlanközvetítő” gondoskodott … sikerül a házi kedvencet is lencsevégre kapni … ami nem baj … ha szereti a macskákat, akkor nézegesse őket  … de egy ingatlanhirdetés kapcsán kerülje az ilyen képeket!

E mellett megtudjuk azt is, hogy a tulajdonos szereti az RTL-t nézni!:-))

… és akkor itt vannak a sokat emlegetett képek!

… és itt még nincsen vége! Nézzétek ezeket a képeket is! Természetesen az ingatlan ugyanaz.

A bejegyzés elején emlegetett szerény konklúzióm pedig a következő!

 

Amíg az ingatlan tulajdonosok minden önjelölt és ilyen minőségben szolgáltató „ingatlanközvetítőnek” megbízást adnak az ingatlanuk értékesítésére, addig ők a táptalajai ennek a típusú alacsony szintű szolgáltatásnak. Addig lesznek megkérdőjelezhető szakmaisággal rendelkező értékesítők az ingatlanpiacon, amíg a tulajdonosok hagyják ezeket az embereket dolgozni! Ez a tulajdonosi felelősség az én gondolatmenetem szerint!

Amíg nincsenek magasabb szintű elvárások az ingatlanszakma iránt, addig nem is kell várni, hogy magasabb színvonalon szolgáltassanak az értékesítők!

 

Egy jó tanács … persze, ha bárkit is érdelek! Nézd meg, hogy kivel dolgozol!  … ezt a képet hagyom a végére ebben a szemléletben!  

Amennyiben érdekesnek találtad a bejegyzést, ezekről a Facebook oldalakról sem akarsz lemaradni!

Horváth Géza szakértői Facebook oldal
Nyíregyházi ingatlantulajdonosok Facebook csoport

Ha figyelemfelkelőnek találtad a cikket és úgy gondolod, hogy másoknak is hasznára lehet itt megoszthatod!

Hozzászólok