Ingatlan árak 2020 – 2021 – Nyíregyháza

Ingatlan árak 2020 – 2021 – Nyíregyháza
Nézzük az árakat! Mit tudtak 2020-ban és mit tudnak 2021 év végén a nyíregyházi ingatlanpiacon az eladásra váró lakások, családi házak esetében!

 

A KSH minden évben megjelenteti az Ingatlanadattárat, amely megyénként, településenként és a városokban utcánként közli az év folyamán eladott családi házak, társasházi lakások és lakótelepi panel lakások átlagos négyzetméterárát. Az ingatlan.com hirdetési oldalnak köszönhetően kigyűjtésre kerültek Nyíregyháza legdrágább utcái. Vagyis pontosítva 2020-ban az utcaszint adatok szerint a múlt év során az alábbi utcákban kerültek értékesítésre a legdrágább négyzetméter árakon lakások, családi házak Nyíregyházán. 
Nyíregyháza legdrágább utcái 2020-as hivatalos eladási négyzetméterárak alapján
Szerintem nagy meglepetést nem okozott a lista! Akinek van rálátása a nyíregyházi ingatlanpiacra az tisztában lehetett azzal, hogy melyik városrészek, projektek, utcák a közkedveltek az ingatlant keresők és vásárlók körében. 

 

Meggyőződésem szerint az alábbi számok még izgalmasabbak lehetnek.
Összehasonlítottam a KSH számait a mai ingatlankínálatban lévő eladó lakásokkal és családi házakkal. 2020 legdrágább utcái mit tudnak napjainkban, milyen négyzetméter árakon lehetve 2021 decemberében a 2020 TOP 10 nyíregyházi utcában vásárolni!

 

FONTOS! Ez a jelenlegi pillanatot mutatja. A 2021-es számok a hirdetési árakból és a jelenlegi kínálatból indul ki és ez természetesen torzítja az összehasonlítást. A 2021-es számok nem hivatalos számok, hanem az ingatlan.com-on, adott területen található ingatlanok hirdetési árainak az eredménye Az összehasonlítás nem lehet egy hivatalos árképzés alapja, kizárólag egy kis játék a számokkal.
Akkor nézzük, hogy mit tudnak 2020 Nyíregyháza TOP 10 utcái  a napjainkban.
A Fokos utca kitesz magáért 2021-ben is.
A Bethlen Gábor utcán a belvárosi jó állapotú eladó téglalakások árát vettem figyelembe, hogy minél kisebb legyen az árak közti torzítás
A Mák utca sem panaszkodhat. Népszerűsége tükröződik az utca ingatlanáraiban.
Ugyanez a töretlen népszerűség tapasztalható a Dandár utcán is a Damjanich Lakóparkban. A Projekt a kezdetek óta nagyon népszerű célpont az lakásvásárlók körében.
…és a Nyíregyházi ingatlan vásárlók másik nagy kedvence a Szilvavölgy Lakópark. Itt sem panaszkodhatnak a lakók, hogy nem értéktálló és értéktartó a tulajdonuk.
A Nádor, Víz és Hunyadi utcát ismét a Nyíregyháza belvárosi, jó állapotú eladó lakások négyzetméter áraival hasonlítottam össze. 
…és az Ibolya utca, Ibolya Lakópark zárja a sort egyáltalán nem elhanyagolható emelkedéssel.
Nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni az alábbi számokból. Mint felhívtam mindenki figyelmét rá, hogy ezek nem hivatalos adatok. Ez csak egy kis játék, egy érdekes összehasonlítás. Amennyiben bárki közelebb szeretne jutni az igazsághoz nyugodtan minuszolhatja a 2021-es árakat 7-9%-al (árcsökkentés + alku) és akkor talán közelebb kerül ahhoz a számhoz, ahol a tényleges adásvételek történnek a valóságban Nyíregyházán napjainkban az eladó lakások és családi házak érdekes piacán. 

Horváth Géza szakértői Facebook oldal

Nyíregyházi ingatlantulajdonosok Facebook csoport

Ha figyelemfelkelőnek találtad a cikket és úgy gondolod, hogy másoknak is hasznára lehet itt megoszthatod! 

Hozzászólok