Hová tűntek az eladó ingatlanok Nyíregyházán?

Hová tűntek az eladó ingatlanok Nyíregyházán?

Mert bizony eltűntek az eladó lakások és az eladó házak jó része is a piacról!

2020. I. és II. negyedévében megtalálható eladó lakóingatlanok számához képest 2020 decemberében már 28%-al kevesebb eladó lakóingatlan volt az egyik meghatározó hirdetési portál kínálatában. Még mielőtt arra gondolnátok, hogy az ingatlanközvetítők nem dolgoztak és hirdettek decemberben ne tegyétek. Amennyiben csak a magánemberek által feladott ingatlanhirdetéseket nézzük, akkor még rosszabb a helyzet. Ott 39% (!)-os csökkenés figyelhető meg! Vajon miért és hova tűntek az eladó ingatlanok Nyíregyházán!

  • Megvették őket?
  • Felszívta a kereslet?
  • A tulajdonosok félnek a Covid-tól és törölték a hirdetésüket?
  • Akik tovább szeretnének lépni egy újabb ingatlan vásárlására értékesítés után szembesültek azzal, hogy annyira megdrágultak az ingatlanok, hogy nem lenne elég a pénzük a minőségi váltáshoz és visszaléptek az értékesítéstől? Maradnak a régiben.
  • Az eladók törölték a hirdetéseiket, hogy egy áremelkedésben bízva újra meghirdessék 2021-ben egy magasabb áron az ingatlanukat?

…ezt most még ember nem mondja meg! Ez csak az elkövetkező hónapok ingatlanpiacának alakulásából fog kiderülni!

Visszatérünk még erre a témára néhány hónap múlva! Addig is, ha van még bárkinek valamilyen ötlete nyugodtan ossza meg velünk!

Amennyiben érdekesnek találtad a bejegyzést ezekről a Facebook oldalról sem akarsz lemaradni!

Hozzászólok